A 21.század a világ közgazdaságtanában

  • László Csaba Az MTA rendes tagja, egyetemi tanár/Corvinus és CEU. Bővebben honlapján: www.csabal.com

Abstract

Ez az írás azt a futurisztikus kérdést járja körül, hogy mit hozhat a 21. század a világ közgazdaság-tudományában. A jelenlegi helyzetet leíró első részt követően a második részben a válság hasznát, vagyis a megújulás és a heterodoxia irányzatait tekintjük át. Harmadikként a ma uralkodó kereteken kívüli, de alternatívnak nem nevezhető irányzatokat veszük számba, majd egy – mindig kockázatos – kitekintéssel, előrejelzéssel zárunk. Következtetésünk derűlátó: minden tudományban és művészetben a valóság áttör és az ortodoxia tartalma folyamatosan átalakul a jövőben is.

The 21st century in the economics of the world

This paper is about to explore the futuristic question of the future in the science of economics in 21st century. After the first descriptive part, in the second part we have a look at the benefit of crisis, the trends of renewal and heterodoxy. In the third part we consider the non-mainstream trends that cannot be considered alternatives and try to forecast despite its riskiness. Our conclusion is optimistic: in every field of sciences and art there is a breakthrough and as a result, the content of heterodoxy will be constantly changing.

Published
2019-02-25
How to Cite
Csaba, L. (2019). A 21.század a világ közgazdaságtanában. Köz-Gazdaság - Review of Economic Theory and Policy, 13(2), 113-126. Retrieved from https://retp.eu/index.php/retp/article/view/57